The Infona portal uses cookies, i.e. strings of text saved by a browser on the user's device. The portal can access those files and use them to remember the user's data, such as their chosen settings (screen view, interface language, etc.), or their login data. By using the Infona portal the user accepts automatic saving and using this information for portal operation purposes. More information on the subject can be found in the Privacy Policy and Terms of Service. By closing this window the user confirms that they have read the information on cookie usage, and they accept the privacy policy and the way cookies are used by the portal. You can change the cookie settings in your browser.
Omówiono zastosowanie preparatów enzymatycznych do zacierania słodu gryczanego w celu poprawy parametrów technologicznych brzeczki. Wymiernym efektem dodatku proteazy, enzymów amylolitycznych oraz kombinacji czterech preparatów enzymatycznych było zwiększenie zawartości ekstraktu brzeczki, azotu rozpuszczalnego i zmniejszenie lepkości. Największe stężenie cukrów ulegających fermentacji stwierdzono...
W przeprowadzonych badaniach oceniono aktywność przeciwutleniającą świeżych i przechowywanych piw otrzymanych wyłącznie ze słodu jęczmiennego oraz z użyciem 10- i 30-procentowego syropu maltozowego. Piwa przechowywano przez 1, 2, 3 miesiące w temp. 25°C. Analizie poddano również zawartość polifenoli ogółem w tych piwach. Aktywność przeciwutleniającą piw oznaczono na podstawie efektywności wygaszania...
Set the date range to filter the displayed results. You can set a starting date, ending date or both. You can enter the dates manually or choose them from the calendar.